Calgary
12 oktober 2011 - Calgary, Canada
Vandaag is het onze echte laatste vakantiedag want morgen vertrekken we weer naar Nederland. We zijn vanmiddag met de trein naar het centrum van Calgary gegaan en hebben de stad bekeken. Het is een vrij nieuwe stad en heeft veel laagbouw alleen in Down Town staan een aantal hoge kantoorgebouwen o a het gebouw waar John werkt. We zijn naar het Olympic Plaza gelopen waar de medailles werden uitgereikt tijdens de Olympische Spelen van 1988, leuk om te zien en ook wel weer herkenbaar. Yvonne v Gennip heeft, zoals we weten 3x goud gewonnen en de uitreiking was in Calgary stad. Verder staat er her en der kunst in de stad en daar hou ik wel van. We hebben wat gewinkeld en kwamen in een winkel terecht waar ze volop in de Halloween zaten :) Bij binnenkomst vielen de spinnen uit hun spinnenweb vlak voor je gezicht en vlogen de spoken boven je hoofd, lachen. Toen we weer naar buiten liepen moest ik niezen.. begon er zo een boom te schudden haha. Om 17.00 uur hebben we afgesproken met John, we hebben nog gewandeld door het stadspark en zijn toen richting de Calgary Tower gelopen. Calgary beschikt over veel overdekte gangen boven de straten die de kantoren verbindt. Het is vaak zo koud in de winter want - 30 tot - 40 zijn dan vrij normale temperaturen en zo loop je warm en droog van het ene gebouw naar het andere. De onderste 2 verdiepingen zijn openbaar daarboven zijn de kantoren. Het was nog een beetje vroeg dus belanden we in een Ierse Pub voor een drankje en een snack. Vandaar zijn we richting de Tower gelopen omdat John daar een tafel had gereserveerd voor een afscheidsetentje. Het restaurant is helemaal boven en 1 verdieping lager is een uitzichtpunt en dat was wel gaaf hoor! je kunt op een glazen plaat staan en dan zie je dus alles wat onder je gebeurd, ik heb geen hoogtevrees dus vond het prachtig. Het restaurant is helemaal bijzonder, het gebouw staat vast maar de vloer van het restaurant draait zodat je tijdens het eten de stad aan je voorbij ziet trekken. Als je naar het toilet moet en weer terug komt is het even zoeken want je tafeltje is niet meer waar het was toen je weg liep hahaha. We hebben prachtig uitzicht en na een uur tafelen ben je weer bij je beginpunt! We hebben heerlijk gegeten. John krijgt een dikke knuffel ;) we hebben het ongelofelijk naar onze zin gehad bij jullie. Eenmaal weer thuis maar geen spelletje meer gedaan, want winnen doen we toch niet en John moet er weer vroeg uit.

We hebben genoten van jullie gezelschap en voor straks een rustige en goede vlucht.
Tot morgen in het ook zo mooie Koedijk!