Maria Hoop

30 augustus 2024 - Maria Hoop, Nederland

Dinsdag 27 augustus Borculo

Het was opnieuw weer tegen de 30 graden en hebben een start gemaakt met opruimen, niet te veel want de rest doen we later op de dag. We zijn nog even Borculo in geweest, een leuk oud stadje met een watermolen en ook hier vaart een Berkelzompe. Niet gezien en we hoefden ook niet te varen want dat hadden we al gedaan. Op een terras een cappuccino met wat lekkers en toen weer terug naar de camping. Verder opgeruimd en een hapje buiten de deur gegeten.

1725033464340_DSC03444rw

Woensdag 28 augustus Maria Hoop

Vandaag verkassen we naar midden Limburg,  het smalste stukje Nederland. We rijden op tijd weg zodat we ook op tijd op de camping aankomen die we hebben uitgezocht. Wat een deceptie, op papier en op de plaatjes een prima plek maar in werkelijkheid niet wat we ervan gedacht hadden. We koppelen de caravan af en gaan op zoek naar iets anders. Gevonden maar aan een drukke weg dus die wordt het ook niet maar belanden op een camping in Maria  Hoop. Mooi ruim plekje en goed verzorgd. We installeren ons en doen een boodschap in Echt en dan is het vooral de schaduw zoeken.

Donderdag 29 augustus Maria Hoop

De fiets wordt weer gepakt en doen een knooppunten route en al snel belanden we op het kasteel terras van kasteelruïne van Montfort. Koffie met Limburgse vlaai.. Het smaakte prima en kunnen er weer tegenaan. Na het heuvelachtige landschap komen we aan bij de Maas. We fietsen een brug over, zien de sluizen, het Julianakanaal en komen zo in Stevensweert en Ohé en Laak. Stevensweert is een erg leuk plaatsje en zitten een tijd op een bankje met zicht op het maasgebied. Na 36 kilometer zijn we weer terug op de camping. Eten en kunnen nog lang buiten zitten.

DSC03489rw

Vrijdag 30 augustus Maria Hoop

Het scheelt zomaar 10 graden met gisteren en het heeft vannacht geregend en dat doet het vanochtend nog steeds. We rommelen wat in en om de caravan en doen voor het avondeten boodschappen in Echt.

1. Bert:
    31 augustus 2024
    Goedemorgen jullie doen weer een paar leuke stukjes Nederland. Wij staan een paar dagen op camperplaats Het Karrewiel in de buurt van Elburg.
  2. Christiene:
    Doen jullie goed!
  3. Agnieta Pikker:
    1 september 2024
    Weer lekker op pad in mooie gebieden ,leuk om weer mee te reizen,en mooie foto's
    Ohe en Laak ook eens geweest ,en 2 weken terug nachtje Groenlo bij kennissen op weg naar München,dus ook heel herkenbaar.
    Nu net weer terug van weekje Texel met logeer partijen van kids en kleinkids is altijd genieten.
    En nu weer even mijn werk uren maken 😜.
    Jullie mooie dagen verder😘
  4. Christiene:
    1 september 2024
    Hahaha, je kan het er maar druk mee hebben 😄
    Nederland heeft heel veel mooie plekjes en wij reserveren nooit dus kunnen alle kanten op. Dit keer ook geen zin om hele dagen in de auto te zitten dus als dan het weer ook zo goed mee werkt is de keuze snel gemaakt. 🌞
  5. Anneke Heddes:
    5 september 2024
    Hoi Christien en Koos,ik beland ook weer effe op jullie site.Mooi dat jullie ook weer genieten van het mooie Nederland. Onze voorbereidingen zijn klaar voor onze reis naar Australie,NZ en Cook Eilanden.
    Ik neem jullie reis voor de +/- 3 de keer door,en kijk of we op dezelfde plekken uitkomen. Op n aantal plekken wel.We beginnen,na rondje Darwin en Outback, in ieder geval wel bij de 1 ste camping in Brinsmead. Jullie nog n mooi jaar verder toegewenst.En zeg maar tegen Koos dat ik de laatste schaatsles aanwezig ben .
  6. Christiene:
    11 september 2024
    Hallo Anneke, wat leuk dat je af en toe mijn blog bezoekt. Voor jullie komt de grote reis steeds dichterbij. Hele goeie reis met mooie herinneringen. Geniet ervan met een grote G!
    Groetjes, Koos en Christiene
  7. Anneke Heddes:
    11 september 2024
    👍🤓
  8. Elise:
    15 september 2024
    Wat weer een mooie foto's van een prachtige omgeving! Zelf ben ik op 30 augustus richting Limburg gegaan met het OV. Een vriendin van mij was al een paar dagen in Limburg en ik ben later in de week heen gegaan op die vrijdag. Om vervolgens het hele weekend lekker te fietsen in de omgeving van Heijenrath, Slenaken. Op de zaterdag 55 kilometer gefietst en op de zondag 35 kilometer gefietst. En op maandag weer terug naar huis. Maar het was inderdaad erg warm dat weekend. Maar prima om weer om te fietsen en een stukje Limburg te ontdekken 😊
  9. Christiene:
    15 september 2024
    Wat heerlijk Elise, ook als je een weekend gaat heb je al het vakantie gevoel te pakken. Het weer helpt daar natuurlijk ook bij maar lekker hoor even weg van het bekende. En zuid limburg is net buitenland, mooie omgeving! Bergje op bergje af 😅