Leiderdorp
5 mei 2025 - Leiden, Nederland
Leiderdorp 29 april 2025
Om een uur of 12 komen we aan op camping Boerderij Hoeve Dijkzicht. Eerst een broodje en dan installeren we ons, lekker op het gemakje want het is weer even kijken waar alles ligt en hoe het zit. We staan aan de rand van het veld en kijken uit over het weiland naar Leiden. De kikkers laten zich goed horen dus of ze ons ook wakker houden? We gaan het zien.
Leiderdorp 30 april
De kikkers hebben ons niet wakker gehouden en het is prachtig weer dus ontbijten we buiten. We plannen een fietstochtje richting Aarlanderveen want dan kunnen we gelijk iets voor Vincent ophalen. We beginnen langs de Oude Rijn en omdat het warm is, is het file varen van sloepjes. Ook zien we her en der kinderen spelen in het water. Het is mooi wonen hier in de omgeving, het lijkt het Giethoorn van Zuid-
Holland wel door de bruggetjes die naar de huizen en tuinen leiden. We fietsen door het centrum van Alphen aan den Rijn en komen dan in het groene hart. Al met al een mooi ritje van een kleine 40 kilometer. Op de terugweg een paar boodschappen want dan kan vanavond lekker de BBQ aan en is het genieten van de ondergaande zon.
Leiderdorp 1 mei 2025
Lekker lui vandaag. Het is best warm en gaan wat winkelen in Zoeterwoude - Rijndijk. Als we weer terug zijn op de camping raakt het aardig vol.Toen wij 2 dagen geleden aankwamen waren we met 11 kampeerders nu zijn het er 25 en is het vol. Het merendeel zijn campers en het lijkt wel een festival terrein, alles staat door elkaar heen 😂 en wanneer je naar het sanitairgebouw moet, loop je dicht langs de campers, camperaars zullen dat wel gewend zijn misschien 😉
De kleinkinderen hebben vandaag hun jaarlijkse 'Alles mag dag'. Het gezin is verdeeld, 4 gaan naar het Omniversum en de andere 2 gaan naar het Game-museum en er wordt gevraagd of wij willen komen eten. Zij maken uit wat we eten en doen vooral hun eigen ding, wil je gamen..oké, wil je filmpje kijken..oké, wil je snoep/ijs..oké. Gelukkig is het dan maar 1 dag per jaar 😄 Het is gezellig en zijn om een uur of 9 weer terug op de camping. Omdat het lang aangenaam blijft zitten we tot tegen 11 uur buiten.
Leiderdorp 2 mei
Vandaag opnieuw een fietstochtje, wel wat minder kilometers dan eergisteren want het waait wat meer en er klinkt wat gespetter op het dak van de caravan. Het lijkt dan erger dan het is want buiten voel je er niet veel van. Tis dat er kringetjes op de sloot verschijnen. Na de koffie fietsen we de camping af en komen op een fietspad waar het wemelt van de kleine zangvogeltjes. Ik hoor van alles. We fietsen even later op een kronkelig fietspad langs de Wijde Aa, een mooi stukje want later wordt het wat saaier langs een autoweg en fietsen weer langs de Oude Rijn terug naar de camping. Er staat dan wel wat meer wind maar het is nog lekker zitten met een boek en drankje. We steken de BBQ weer aan en ik maak een witlofsalade. Vanavond een spelletje Keezen en de kwalificatie van de formule 1.
Leiderdorp 3 mei
Vanmiddag komen de kinderen en kleinkinderen dus moeten er wat boodschappen gedaan worden. Lennert komt op de motor en niet veel later Marit op de bakfiets met de meiden en de mannen komen met de auto en hebben van alles mee. Op de camping staat een trampoline die snel gevonden is en de volwassenen doen een spelletje Bommen en Granaten. Ik ga goed en raak al aardig naar de 6000 punten maar dan houdt het op... de doodskoppen vliegen me om de oren :) Uiteindelijk is Koos de winnaar. Het begint steeds harder te waaien en de temperatuur daalt. We besluiten om met elkaar binnen te eten. Een groot kleed op bed, kinderen er op en wij schikken rond tafel. Dan passen er zomaar 9 personen in onze caravan die voor 4 bedoeld is 😄 Nog een toetje en thee voordat iedereen weer huiswaarts gaat én ze nemen hun afwas mee, ook fijn 😉
Het was een gezellige middag en zitten vanavond lekker onderuit voor de buis.
Leiderdorp 4 mei
Het heeft vannacht flink gewaaid, we staan aan de rand van het veld en voelen de wind goed. Ook regent het af en toe maar van grote hoeveelheden is geen sprake. Ons festivalterrein raakt weer aardig leeg, veel mensen gaan huiswaarts of verder. Dit keer stonden er veel Belgen en Duitsers, die hebben op 1 mei vrij want bij hun is dat een nationale feestdag en wordt er niet gewerkt. Zo was er voor velen een lang weekend.
Wij ontbijten op ons gemak maar binnen want de temperatuur is flink gedaald. Vandaag even geen fiets maar een bezoek aan museum Voorlinden in Wassenaar. Een paar dingen vind ik er uit springen; in zaal 1 loop je tegen een muur van opgestapelde oude schoenmakerskistjes aan en aan de wand een slangevorm aan schilderijen zonder lijst. Ook mooi was het werk van Anouk Kruithof die had 3500 boeken gestapeld op kleur en zag er een landschap in. Er stond een lange rij voor de expositie Sweet Memories van Simone Post. Kunst gemaakt van snoep. De vaste kunstwerken zijn leuk; Highlights; 2 op enkelhoogte liften, het zwembad, een kolossaal labyrint van staal en hyperrealistische mensfiguren, dit was een stel onder een parasol. In Aarhus, Denemarken hebben we van deze artiest een zittende jongen gezien. Het ziet er akelig echt uit. We doen nog een klein rondje in de tuin maar er staat nog niet veel in bloei en er staat ook een hoop wind waardoor de temperatuur flink is gedaald. In de namiddag zijn we weer op de camping en doen verder niet zoveel meer.
Leiderdorp 5 mei
In Oegstgeest is vandaag de kindervrijmarkt en besluiten er even te gaan kijken. Het spettert op de heenweg maar gelukkig trekt het open en komt de zon tevoorschijn. De verkoop gaat goed en het geldbuideltje is al flink gevuld als wij aankomen.
Zelf lopen we ook nog even de markt over en het is ongelofelijk druk. Op de kindermarkt mogen alleen inwoners van Oegstgeest staan, je krijgt daarom ook een kraamnummer. Dit doen ze om handelaren en professionals tegen te gaan. Het was dan ook even zoeken voor we ze zagen bij kraamnummer 400. De weg waar ze aan staan is een lange weg...
Als we weer terug zijn en een broodje hebben gegeten dan breken we de luifel af want morgen gaan we weer naar huis en dan over 10 dagen naar Luttenberg met onze kampeerdersgroep. Het terrein is nu zo goed als goed leeg.

Mooi omgeving en leuk plekje wij daar eens bij Camping de oude Aade gestaan was ook erg leuk.
Lieve groet