Rocamadour
27 september 2018 - Rocamadour, Frankrijk
Rocamadour 27 september ‘18
Tegen half 10 rijden we de camping in Foix af. Het is weer een stralende dag maar laten de Pyreneeën voor wat het is, we hebben hier 3 heerlijke weken gehad. We besluiten de route nationaal te nemen omdat we 4 dagen hebben om thuis te komen dus geen haast hebben. Tot Toulouse ging het wel maar vanaf daar tot aan Cahors is het toch wel zeuren hoor, heel druk en om de 100 meter een rotonde. Na Cahors is het een prachtige weg met zeer weinig vrachtverkeer. We stoppen voor een broodje en besluiten een camping te gaan zoeken, het is 32 graden dus te mooi om de hele dag te rijden. We komen uit op een camping in Rocamadour, draaien de pootjes uit en halen de fietsen van het rek. Via een onverharde weg van 5 km komen we aan in het stadje Rocamadour. Een stad gebouwd tegen de rotswand en was vroeger een bedevaartsoord. Het bestaat uit een chateau, verschillende kleine en grotere kerken, eetgelegenheden en souvenirwinkeltjes. Het is er gezellig en erg mooi. We bekijken alles op ons gemak en zoeken een terrasje op voor een drankje. Het smaakte goed en kunnen er weer even tegen want er moeten wat trappen beklommen worden. Wanneer we uitgekeken zijn lopen we weer naar boven naar l’Hospitalet, een klein dorpje ervoor met mooi uitzicht op Rocamadour en vinden een restaurant, het loopt tegen zevenen dus we lusten wel wat. Koos gaat voor lamsvlees en ik kies de eend en sluiten af met een walnoten salade, vijgenconfiture en een geitenkaasje. Het smaakte allemaal erg lekker. In het donker maar met licht op de fiets rijden we het onverharde pad weer terug naar de camping. Een heerlijke dag gehad en morgen weer een stukje verder naar het noorden.
Agnieta:28 september 2018Weer even herkenning lang geleden ook geweest mooi plekje