2026 Madeira
31 mei 2026 - Ponta Delgada, Portugal
Amsterdam -Funchal
We zijn, ons kennende, op tijd bij Lennert die ons naar Schiphol zal brengen. We wilden met de trein maar door werkzaamheden geen trein maar met de bus en daar hadden we geen trek in.
Voor de bagage afgifte staan we te wachten voor de juiste vlucht. We zien Palma, Split maar geen Funchal tot er een medewerker kwam vertellen dat we gewoon de bagage konden afgeven.
Door naar de 'douane', geen paspoort controle maar alleen het tonen van je boarding pass. De riem moet nog wel af maar gewoon in de hand houden en niet meer in het bakje wat door de scanner gaat.
Ik was wel nieuwsgierig waarom dat is en het aan een medewerker gevraagd. De riemen raken gevoelige apparatuur in de scanner wat dan weer voor storingen zorgt. Ook worden mensen steeds innovatiever want zelfs in een riem verstoppen ze wapens en andere zaken. Je kan het zo gek niet bedenken waar wapens en drugs wordt gestopt.
We zitten nog even lekker aan de koffie bij Gate M en het lijkt wel een schoolkantine waar we in zijn belandt! Ontzettend veel jeugd dat klaar is met school of examen heeft gedaan en dan vooral naar La Palma vliegen. Ik denk niet dat wij er veel tegen gaan komen.
We gaan met vertraging weg want er schijnt een technical issue te zijn. We stonden gepland om 13.20 uur maar vertrekken 50 minuten later, het is 3 uur en 40 minuten vliegen én we gaan een uur terug in tijd.
Als we kwart voor vijf Portugese tijd geland zijn, zijn we snel het vliegtuig uit maar ik vind de loop naar de band onlogisch. Het lijkt alsof je het vliegveld uitloopt maar toch kom je bij de bagageband uit.
We hebben een auto gehuurd en zouden door iemand van de verhuurmaatschappij opgehaald worden. Chaotisch en verwarrend maar uiteindelijk het juiste shuttle bus gevonden. Na wat papierwerk en het nalopen van de auto konden we op weg. Ik denk dat we wel 40 tunnels hebben gehad. Ze zeggen Madeira bloemen eiland maar Tunnel eiland zou ook niet misstaan.
Omdat we in een appartement zitten doen we eerst nog wat boodschappen in Sao Vicente.
Dan is het nog 10 minuutjes en kunnen gaan genieten van de zon die achter de bergen verdwijnt en de paella. Nog even videobellen met de kinderen en dan douchen en naar bed.
Ria Vermeulen:1 juni 2026Heel veel plezier!
Christiene:1 juni 2026Dank je wel 😎
Jacqueline:1 juni 2026Veel plezier