2026 - Drenthe - Friesland

13 mei 2026 - Ruinerwold, Nederland

11 mei Ruinerwold

Het weer is omgeslagen, het begon gisterenavond al met meer wind uit het noorden. De temperatuur zakt. Toch besloten we om iets te gaan ondernemen, geen fietstocht dit keer maar trekken de wandelschoenen aan. Om 12 uur zijn we bij Landgoed Wildrijck voor een rondje van 10 km. We beginnen door het bos en lopen via Geeuwenbrug en Dieverbrug weer naar het landgoed. We hebben wat buitjes onderweg maar het voordeel van de bomen is duidelijk; de meeste druppels worden opgevangen door de bladeren.

DSC01087-01

Bij terugkomst trakteren we ons zelf op een kop thee met gebak! Koos gaat voor de appel en ik een cheesecake crumble met rood fruit 😋 Nog even tanken en dan terug naar de camping. Er staat een vies koud windje dus zitten lekker binnen. De kachel gaat aan, de kaarsjes branden en streamen een serie.😃

12 mei Groningen
We zijn op tijd op en daardoor ook op tijd naar Groningen.  Eerst kort familiebezoek en daarna rijden we naar het centrum van Groningen.  We parkeren de auto in de Forum garage en wandelen de stad in. Er is kermis maar daar komen we niet voor want gaan naar het Groninger Museum.

Als we binnen zijn gaan we eerst lunchen in het museumcafé. Het is rustig in het museum en kunnen op ons gemak rond kijken. Een tijdelijke tentoonstelling over de hip hop maar beginnen met een vertelling door bewoners van het dorp Overschild dat bijna geheel gesloopt moet worden door aardbevingen. Het zijn niet alleen huizen die verdwijnen maar ook de verhalen, herinneringen, vreugde en verdriet wat een huis je geeft. Je krijgt dat te zien met een VR bril op en dat geeft toch een iets ander beeld. We lopen door de verschillende ruimtes met tijdelijke of blijvende kunst. Zoals Draken & Demonen, Aziatische keramiek  of werken van schilders collectief De Ploeg, een soort tegenhanger van de Cobra. Alleen zijn dit lokale schilders. Door de hip hop cultuur wordt er een film vertoond over de onderdrukking en vernedering van de Afro Amerikanen,  best schokkend. We zijn een paar uurtjes zoet in ieder geval. Voor we naar de camping terug gaan lopen we een rondje over de kermis. De Gravity, een attractie waarbij je een vrije val van 80 meter hoogte maakt gaat het niet worden, voor Koos is het reuzenrad al heel wat. Mooi zicht over de stad en na 4 rondjes is het gebeurd. We gaan via de supermarkt terug naar de camping en maken het ons makkelijk.

13 mei Ruinerwold
Het is een buiig dagje. We maken ons huis op wielen een beetje aan kant en doen wat boodschappen.  Er komen nieuwe kampeerders op het terrein en dan is het leuk kijken hoe het deze lui afgaat. Een beetje leedvermaak want om nou in een fikse bui de luifel op te zetten is erom vragen 😁
We doen de rest van de dag niet veel, ook prima. Vanavond aan de erwtensoep! Het weer is ernaar 🌧

1. Jacqueline:
    13 mei 2026
    🫶 jullie kennende maken jullie er wel wat...
  2. Christiene:
    13 mei 2026
    We doen altijd ons best 😉
  3. BrrrtVDB:
    14 mei 2026
    1 troost het wordt volgende week beter weer
  4. Elise:
    15 mei 2026
    Zo te lezen vervelen jullie je niet! Dat stukje leedvermaak waar je over schrijft🤣🤣oh,oh...
    Wat jullie in het museum gezien hebben over de gevolgen van de aardbevingen, best indrukwekkend.
    Volgens de voorspellingen wordt het vanaf volgende week beter weer, heb je nu natuurlijk niks aan, maar jullie vermaken je wel! Groetjes uit een buierig Sint pancras😅
  5. Christiene:
    15 mei 2026
    Ha Elise, vervelen doen we ons inderdaad niet, zoeken altijd wel wat op of vermaken ons met een puzzel of boek. De verwachting is dat we vandaag naar Friesland gaan en nog een weekje kamperen. En gelukkig zijn de weersvoorspelling positief.
    Groetjes